Dit is de portfoliowebsite van Brenda Hoogendijk-Bakker, leuk dat je een kijkje neemt!

Ik fotografeer sinds 2010 met veel plezier diverse onderwerpen. In het begin maakte ik vooral foto's van dieren en de natuur. Gaandeweg ben ik ook vaker mensen gaan fotograferen. Met de komst van mijn eigen kinderen en geboortes bij familie en vrienden ben ik vaker baby en kinderfoto's gaan maken.

Lifestyle fotografie vind ik hierbij het leukst om te doen. Dus geen geposeerde foto's, maar herinneringen vastleggen zoals ze zijn. En dan het liefst wel met de juiste lichtval om een mooie sfeer te creëren.

Ik fotografeer onder het pseudoniem "Stativo". Dit is een vervoeging van het woord statief, een veel gebruikt hulpmiddel bij de fotografie. 

Hoewel ik hobbymatig fotografeer sta ik zeker open voor opdrachten (regio Gouda). Het is altijd leuk om eens iemand anders voor de lens te hebben. Mocht je een verzoek hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.

Tot en met voorjaar 2018 maakte ik gebruik van een Canon 30d. Sinds het voorjaar 2018 heb ik de prachtige upgrade naar de Canon 6D gemaakt. Daarnaast gebruik ik een Redged RTT-423 statief en Canon Speedlite 430 EX II flitser.

Ik gebruik de volgende lenzen:

  • Canon EF 24-105 mm L f/4 IS USM
  • Canon EF 85 mm f/1.8
  • Canon 300 mm f/4.0L
  • (Canon 10-22 mm f/3.5-4.5 bij mijn oude foto's met mijn 30d)